Kueh Raya Tradisional 2

14 Responses to Kueh Raya Tradisional 2

  1. aida says:

    ini kueh denderam. org panggil telinga kel……..g (telinga Gopal lah) semua kueh2 tradisional Arjuna tak ada kat rumah Aida. Yang ada cuma kueh ros dan dodol aje.

  2. kay says:

    kueh telinga Gopal ni aida suami aku suka sangat…sepanjang bulan puasa ni…hari2 dia beli kat pasar ramadhan…masih panas lagi sbb penjual tu goreng kat situ. jugak…masih fresh…sekali beli sampai rm10…tapi aku tak berapa suka…manis sgt la…

  3. Anonymous says:

    denderam… telinga keli….g, telinga hin..u, kat kampung arjuna panggil kueh peneram pulak..

    Kay pulak panggil telinga gopal… marah office mate arjuna kang.. nama dia Gopal..
    ni haa.. mak saudara yang buat.. dalamnya gebu sgt…

  4. aida says:

    banyak nye kueh Arjuna nie. dpt nengok gambar ajelah…. Aida ada ambil gambar sejenis kueh lama juga. nama kueh tu, kueh batang buruk ! Ye, tak tipulah, ni kueh lagi lama tauuu… sampai buruk rupanya….. heeeeee

  5. aida says:

    Kay, kueh denderam @ telinga Gopal tu, mak aida dulu ambil upah buat tau ! kueh tu memang kena buat manis sikit, supaya boleh tahan lama.

  6. arjuna says:

    Mak Aida pandai buat kueh tu.. Aida pun tentu pandai juga..’kemana nak tumpah kuah kalau tidak ke nasi kann’

  7. aida says:

    Aida tak tahu buat kueh. Cuma tolong mak aje. Aida suka bertukang dan berkebun. Setakat nak tukar lantai papan, sisip atap bocor, bancuh simen sikit2 bolehlah. Tu pasal kalau org tengok Aida ni keras mcm lelaki. Dulu masa kecil2, lepas balik jual kueh dengan abang, sempat ‘rembat’ buah rambutan yg tak bertuan. Penuh bakul, kueh habis, dpt buah lagi. Tp kdg2 org sedekah ! Sapu ajelah..

  8. kay says:

    mak Aida masih ambil upah buat kueh telinga…pape jelah….nak jugak kay rasa dan tempah…mesti sedap tu…boleh tak? kalau nak bandingkan kueh yg kay beli ngan kueh yg mak saudara arjuna buat…jauh sgt bezanya…bentuknya pun lain…yang arjuna punya tu nampak mcm sedap sgt….

  9. Anonymous says:

    Kay, kalau cam tu Kay kena belajarlah buat kueh peneram tu… sure sedap kalau buat sendiri kan. Kalau dah buat tu bagi taulah ..Arjuna nak order dari Kay..

    Sure Aida boleh jadi agent sebelah selatan… Arjuna boleh jadi agent Utara.. amacammmm

  10. aida says:

    Amboi Arjuna, bagus punya project. Utk pengetahuan Kay, mak Aida tak buat kueh peneram tu lagi. Tu citer zaman kanak2 lah. skrg ni mak order aje. Mak Aida cuma buat belacan dan cencalok utk makan sendiri. Kalau Arjuna & Kay dtg Melaka, insya’allah, sebotol dua cencalok atau sekeping dua belacan boleh dibekalkan. Itupun kalau kau org makan. Kalau x kenalah bekalkan benda lain. “MELAWAT MELAKA BERERTI MELAWAT MALAYSIA”

  11. Anonymous says:

    a’aa I nak cencalok yang betul2 original.. fresh lagi… belacan pun… bukan kata cencalok, budu pekasam, wadik pun saya makan.. best sgtt..

    K makan tak semua tu?

  12. aida says:

    skrg ni tengah musim udang geragau naik. banyak betul ! sempat jugak hari gu pusing2 kat tepi pantai tengok dia org tangkap dan menjual. kalau bukan musim ada yang jual RM7 sekilo. tp bila dah banyak2 ni, RM1.50 aje. Mak Aida beli entah berapa puluh kilo agaknya, dengan cuaca panas skrg ni, elok sgt dpt jemur udang geragau. cencalok tak jadi masalah, cuma peram aje dlm pasu dgn garam. tambah sikit nasi sejuk. baru sedap. tak lama lagi Aida dapat orderlah tu. tp bukan jual utk untung. cuma tolong mak dpatkan balik modal aje. kdg2 org tua suka membuat hanya utk kepuasan diri aje Pandai ke Arjuna makan cencalok? nanti Aida bagi sebotol dengan straw sekali… heeee

  13. arjuna says:

    aida.. nak sebotol boleh.. straw tak payah lahh…hehe..mati kang kalau sekali sedut

  14. aida says:

    boleh ! encik nak berapa botol ? satu? dua? sepuluh ? sini marilah….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: