Ucapan seorang Menteri sempena Hari Deepavali

Saya merasa bangga kerana diberikan peluang untuk memberikan ucapan sempena Hari Deepavali yang akan disambut oleh kaum India yang beragama Hindu dinegara ini pada tahun ini.

Perayaan ini merupakan salah satu perayaan besar yang disambut oleh rakyat Malaysia yan beragama Hindu pada setiap tahun. Disebabkan ianya adalah perayaan bagi rakyat Malaysia maka haruslah kita menyambutnya dengan semangat perpaduan. Dalam konteks ini, kita hendaklah memandang dari sudut yang positif kerana kita berada didalam konteks negara yang mempunyai semangat bersatu padu. Dari segi perpaduan, rakyat Malaysia hendaklah memahami konteks bernegara dan memahami kenapa semangat bersatu-padu itu penting bagi semua rakyat.

Amat malang sekiranya rakyat tidak memahami konteks perpaduan dan tidak tahu segi dan konteks tersebut. Konteks dan segi yang dimiliki oleh sesetengah rakyat Malaysia sebenarnya adalah konteks lens dan segi tigaaaaa.. segi empat, segi lima..segi enam.. segi tujuh.. segi lapan..segi apa lagi ekk … tak larat nak ucap dah…

Sekianlah ucapan saya. Terimakasih.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: